S.O.S Colegiul National Ion Maiorescu!!!

Posted: 28 March 2011 in General
Tags: , , , ,

Numele meu este Dan Dobre, fost elev al acestui liceu, promotia 2003

Stiu probabil ca multi dintre voi, care o sa aruncati un ochi aici, o sa va intrebati ce dracu l-a apucat si p`asta  sa dedice un blog unui liceu?

Ei bine, dupa 4 ani petrecuti in acel liceu, cand ajungi sa-i cunosti toti peretii, toate colturile si ungherele ca pe propriile tale buzunare… cand ajungi sa traiesti iubirea din liceu (daca putem s-o numim iubire 🙂 ), daca ..daca…daca ..ei bine cand amintirile din liceu ajung sa te urmareasca tot restul vietii, atunci incerci sa faci ceva, orice..ca sa ajuti.

Se spune ca “anii din liceu nu-i  mai traiesti niciodata”…sunt total de acord cu acest aspect si sunt convins ca multi intre voi aveti aceeasi parere.

Din 2004 observ cum cladirea in care mi-am petrecut 4 ani, anii adolescentei putem spune…ajunge sa se degradeze pe zi ce trece. Putin cate putin crapaturile au fost tot mai prezente, ulterior sala 1 am auzi ca ar fi ajuns in amfiteatrul de fizica si incet, incet, cladirea a fost evacuata, salile de clasa mutate in internat si ulterior intr-o cladire noua, construita in curtea liceului…

Suntem generatii intregi care ne-am format si crescut in acea cladire, in acel liceu…si sunt convins ca sunteti multi, voi cei ce astazi va uitat cu ochi tristi la ceea ce a insemnat candva Liceul Teoretic Ion Maioresc, ulterior colegiu national (asta ca sa nu mergem mai mult in istorie si sa vorbim de la 1869)

Stiu ca multi dintre cei care au terminat clasa a 12-a in urma cu ani de zile si sunt plecati din oras, habar nu mai au in ce stadiu sa afla…

Am sa exemplific foarte scurt (si asta datorita colegilor mei de la Valahia TV ..carora le multumesc pe aceasta cale pentru implicare)

Va place? Mai recunoasteti ceva? Foarte interesant, nu?

Ce doresc de la acest site/blog? Ce vreau sa transmit?

Am sa va raspund la aceste intrebari, spunandu-va ca imi doresc ca impreuna sa putem reporni rotitele unui sistem deja mort si afectat de politic, pentru a ne putea salva liceul si pentru a putea trece peste ani prin fata sau prin curtea acestui liceu si sa spunem cu mandrie: “uite, eu am invatat aici” 🙂

Promit ca am sa fac cumva, chiar daca nu sunt in Romania, sa iau legatura cu aceasta asociatie “PRO Maiorescu” , sa isi aduca pe acest blog toate informatiile si tot aportul necesar pentru acest proiect, Voi cauta sprijin printre fostii, actualii profesiori si elevi ai acestui liceu, ca IMPREUNA SA REUSIM

Dan Alexandru Dobre

12 C – Sala 2

Advertisements
Comments
 1. irina says:

  Salutare. Apreciez efortul tau de a ajuta liceul . Nici mie nu mi-a venit sa cred ce am vazut cand am trecut e langa liceu, dupa multi ani in care nu am mai pasit pe acolo. E dezolant, nu siu daca vreodata va mai arata cum a aratat vreodata.
  Sunt Irina , eleva in acel liceu din clasa a V -a ( am facut parte din prima clasa de colegiu a liceului ), si chiar as vrea sa fac sie u ceva, orice, pntru a pune atat cat pot umarul in acets proiect.
  Succes.

  • lupcelmic says:

   Multumesc Irina pentru mesajul tau si dorinta de a ajuta! Am sa informez cat de mult pot cu fiecare pas care va fi facut si ce poate fi facut sa ne ajutam liceul! Pentru moment postam pe facebook si incercam sa intram in contact cu cat mai mult elevi, fost elevi profesori si fost profesori ca sa dam amploare si sa demonstram ca ne pasa! Keep in touch 🙂

 2. alexghe says:

  Sunt fost elev la liceul maiorescu, si in primul rand tin sa rectific ceea ce au mentionat “reporterii” de la tv referitor la abandonarea liceului de 3 luni. Liceul a fost abandonat de cand eram eu elev adica acum mai bine de 5 ani, cu o directoare inculta, politic numita si decizii absolut idioate ani la rand…bani directionati exact unde nu trebuie, asa s-a ajuns aici.
  Investitiile facute in jurul liceului, puteau lejer sa acopere consolidarea cladirii, iar finisajele si utilarile sa fie acoperite de PMG . Faptul ca una este sa fii profesor de sport si director de liceu, si alta este sa fii un manager bun, inteligent ce tine in frau orice situatie si poate anticipa. Cei care au dus liceul in stadiul asta sunt acolo, profesori inca, iar asta clar nu e ok.
  Asociatia este ultima lor solutie, dar mi se pare jenant sa ceri bani la modul asta cand se pot face strategii de atragere a fondurilor pentru reabilitare. E drept cine sa gandeasca acolo lucrurile astea cand nepotismul e in floare oricunde si mai ales in primarieu unde ete normal si legal ca toti sa gasim salvarea si sprijinul dar prosonalul incompetent chiar daca are dorinta de a ajuta nu o pot face pentru ca defapt in locul lor trebuiau sa fie cei cu studii reale cu pasiuni si implicare, si nu toape enervante care stau pe banii publici.

  Sunt pasionat de giurgiu de altadata, deci tin la acea cladire si la valoarea ei istorica si de patrimoniu, dar sincer primaria Giurgiu este incapabila sa tina acesta cladiri de patrimoniu, ca atare centrul istoric al orasului este slutit si demolat in fiecare zi sub ochii lor si cu aprobarea loc, a celor din primarii, de la urbanism, de la cultura culte si patrimoniu. Nu LICEUL trebuie salvat ci cladirea, prin urmare aceasta salvare ar trebui sa o caute mult mai multe persoane si nu doar o mana de oameni din institutia de invatamant, dat fiind ca imobilul este patrimoniu local clasa A, si este asa de zeci de ani.

  • lupcelmic says:

   Alex, de cand asteptam parerea ta! 🙂 Cand am spus liceul, stii f clar ca ma refer la cladirea in sine! Pentru mine, ca si pentru tine sau multi altii din vechile generatii..pentru noi liceul inseamna aceasta cladire monument…nu salile de internat sau acea cladire construita in curtea liceului pe terenul de sport 🙂
   Vreau sa stii ca nu am treaba nici cu politica, iar cu conducerea liceului inca nu am reusit sa intru in contact. N-o fac nici pt mine, nici pt tine..vreau si imi doresc s-o facem impreuna pentru generatiile care au fost si cele care vor mai fi si care vor purta, probabil, cu mandrie renumele CNIM!

  • un fost locuitor says:

   corect! foarte corect ce spune alexghe. uitati-va prin oras, si o sa va dati seama ca nu exista scapare. traiasca PMG!

   • lupcelmic says:

    Speranta moare ultima, stimabile 🙂 Iar noi, multi, putini, vom face tot ce ne sta in putere sa dam o mana de ajutor, sa demonstram ca ne pasa de profesorii nostrii, de colegii nostrii, de viitoarele generatii! Si o vom face!

 3. alexghe says:

  am rugat prieteni sa doneze poate ma voi implica si eu cum pot, dar nu pentru institutie nu pentru liceeeni , nu pentru amintirile mele ci pentru valoare acelui imobil si istoria lui, pentru ca institutia care candva avea valoare a produs modele pentru romani si poate chiar mai departe. Asa cum este cazul facultatii Ion Mincu, Maiorescu a ramas un brand local ca ar fi cel mai bun liceu. Procesul este simplu, au iesit elite acum 70-80 ani din liceu, i-au adus renume, a devenit faimos (brand in timp) si i s-a atribuit titlul de cel mai bun, adica scoate elite, dar nimic nu este mai fals. Astazi institutia imi face scarba, asa cum mi-a facut si cand am fost elev, organizare nonexistenta …pretentii de occidetali imitanti..In fine …cred ca am adunat destul cat sa vars pe blog. Poate acum e timpul sa intreb inca o data cine doreste sa fie membru in asociatia PRO GIURGIU ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s